Tijdens de Dutch Design Week 2018 heeft er een fooddesign event plaatsgevonden rondom het concept '28 grams of happiness'. Fooddesigner Katinka Versendaal, oprichter van The Eatelier, is de wetenschappelijke wereld ingedoken om uit te zoeken hoe we ons geluk kunnen cultiveren en of we door middel van ons eten gelukkiger kunnen worden, op lange en korte termijn. Ze gaat in op de sensoriële ervaring van eten, maar ook op het neurologische en fysieke effect, met vragen als; Waarom vinden we iets lekker? En hoe kunnen we gezondere dingen nou lekkerder maken? Als depressie en stress een gevolg kunnen zijn van een ongezonde darmflora, wat moeten we dan eten om dat weer op orde te krijgen? En waarom is chocola zo lekker en worden we er nou echt blijer van? En zouden we ook slimmer kunnen worden door de dingen die we eten?
De subsidie wordt ingezet voor de publicatie van een boek. Het boek is een uitgebreide samenvatting en conclusie van het onderzoek en een uiteenzetting van het gecreëerde menu en de tentoonstelling.