Direct naar content

Van 26 tot en met 29 september vindt het tweede Jong Cultuur Weekend plaats in de serie van zes culturele weekenden in Eindhoven speciaal voor jongeren. Het programma varieert per weekend en ditmaal vindt er een vierdaagse schrijverskamp plaats voor jonge rappers, producers en zangers via Pitstop Jongerencentrum. Bij Keukenconfessies kunnen jongeren terecht voor het Bacchanalia feestje met performances, food-design, kunstinstallaties en dikke beats. Op de laatste dag 29 september komt Miggs de Bruijn terug voor een optreden tijdens de tweede Work it! rap muzieksessie in de M van het Muziekgebouw. Ook krijgen we dan live het materiaal te horen waar jongeren tijdens het schrijverskamp aan gewerkt hebben. Daarnaast zijn er in het weekend workshops bij Denvis en De Ontdekfabriek. De toegang is gratis voor jongeren van 14 t/m 27 jaar. Het jongerenprogramma is een initiatief van Cultuur Eindhoven en het programma wordt aangeboden in samenwerking met zeventien culturele organisaties. Het volledige programma staat op jongcultuureindhoven.nl.

Wat staat er op het doorlopende programma?
Naast de weekenden wordt er tot en met februari 2025 een doorlopend programma aangeboden van workshops, zoals; radio maken bij RaRaRadio, stop-motion workshops bij Keukenconfessies, fotografiecursussen van Hildegard Hick, creatieve workshops bij de Studio Woensel-West en podcasts maken bij Pitstop. DEMO Eindhoven en Foundation We Are hebben langlopende projecten waar jongeren gezamenlijk onder begeleiding aan een expositie bouwen. De eindresultaten van al deze activiteiten zullen weer te zien of te beluisteren zijn tijdens de Jong Cultuur Weekenden.

Deelnemende organisaties
De organisaties die met elkaar het programma opzetten en uitvoeren, zijn: Muziekgebouw Eindhoven, RaraRadio, Tante Netty, Eindhoven Maatjes, Hildegard Hick Fotografie, Het Hornemann Huis, Switch Jeugdzorg, Foundation We Are, Keukenconfessies, De Ontdekfabriek, DEMO Eindhoven, De Fabriek, Pitstop Jongerencentrum Eindhoven, CKE, LAB-1, Van Abbemuseum en Denvis.

Initiatief

Cultuur Eindhoven wil met deze uitbreiding van culturele activiteiten de deelname van jongeren aan cultuur in de stad een extra impuls geven. In Eindhoven komen jongeren op verschillende plekken samen om cultuur te maken en te beleven. Echter komen deze groepen of plekken niet voldoende met elkaar in verbinding en dat wil Cultuur Eindhoven met dit programma veranderen. Met een financiële impuls die mogelijk wordt gemaakt door het ministerie van OCW, wordt het programma verbreed en wordt er een extra boost gegeven aan jongerencultuur.